Antreprenoriat cultural. Antreprenori în devenire.

Oportunități de coaching internațional de business.

Programul de antreprenoriat „Transylvanian Moviepreneurs”, finanțat prin Granturile SEE 2014-2021, în cadrul Programului RO-Cultura derulat de către Ministerul Culturii prin Unitatea de Management a Proiectului (UMP) este destinat unui grup țintă format din 40 de profesioniști din sectorul industriilor culturale și creative care doresc să-și dezvolte competențele în domeniul creativ și antreprenorial.

Obiectivul general al programului este consolidarea ecosistemului cultural-creativ prin dezvoltarea cunoştinţelor profesioniştilor în domeniul antreprenoriatului cultural, cooperarea culturală și formarea unei comunități. Obiectivele specifice sunt crearea a 10 locuri de muncă și asimilarea expertizei a unor 5 ocupanți ai acestor poziții prin câteva activități esențiale – brainstorming, schimb de experiență, jobshadowing și mentorat alături de partenerul islandez. Mai mult, un alt obiectiv specific este reprezentat de dezvoltarea a peste 40 de profesioniști din sectorul cultural-creativ, dintre care, aprofundarea cunoștințelor specifice a 17 profesioniști din industria filmului și dezvoltarea publicului participant la diseminarea producției de film rezultate în urma bootcamp-ului de film.

Programul are scopul de a se adresa persoanelor fizice interesate să-și înființeze o afacere în sectorul creativ-cultural sau antreprenorilor în cadrul unor societăți comerciale cu profil creativ- cultural, cu vârsta între 20-35 de ani, cu domiciliul pe teritoriul României și care au absolvit cel puțin studiile gimnaziale.

Programul prevede susținerea membrilor parte din grupul țintă, prin două sesiuni de cursuri de antreprenoriat (aprilie și mai 2021), alături de traineri specializați, în fața cărora aceștia să-și expună ideile de business și ulterior, să își clădească o viziune de business și un plan de afaceri propriu-zis. Mai mult decât atât, scopul programului este focusat și pe crearea unei comunități bine sedimentate în zona cultural-creativă.

Proiectul de antreprenoriat cultural „Transylvanian Moviepreneurs” presupune și o vizită de studiu în Islanda, cu scopul consolidării unor relații bilaterale prin intermediul schimbului de experiență, a jobshadowing-ului, unde vor avea loc atât interacțiuni cu entități de profil cultural-creativ, cât și asimilarea unor proceduri și politici în domeniul cultural-creativ. Membrii echipei Fundației Civitas și ai 23 FILM vor acumula cunoștințe profesionale și modele de bune practici pe tematica antreprenoriatului cultural în urma vizitei de lucru în Islanda, dar și informații tehnice în domeniul cinematografiei și producției de film. Toate aceste practici având ca scop adaptarea și translatarea lor în spațiul românesc, contribuind la îmbunătățirea sectorului cultural-creativ autohton.